Herdenkingskralen

Herinneringen draag je met je mee. Dat kan nu ook letterlijk......

Janet Westerhout maakt in opdracht herdenkingskralen. Dit zijn glaskralen waarin, op zowel zichtbare als op onzichtbare manier, as of een lokje haar van dierbare overleden personen of huisdieren verwerkt kan worden.  

Er zijn 2 types herdenkingskralen: de holle en de massieve herdenkingskraal.

holleaskralen.jpg

-Holle herdenkingskralen kunnen worden voorzien van bv een lokje haar of losse as. Uitgevoerd in (licht gekleurd) transparant glas is de inhoud zichtbaar. Een uitvoering in ondoorzichtig of gedeeltelijk transparant/gedeeltelijk ondoorzichtig glas behoort ook tot de mogelijkheden. 

massieve.jpg

blankeherdenkingskralen.jpg

-Massieve gedenkkralen waarbij tijdens het maken de as wordt meegesmolten, de zgn. askralen.
De kralen kunnen in vele kleuren, vormen en afmetingen uitgevoerd worden en tonen of asdeeltjes of subtiele luchtbelletjes. Dit is afhankelijk van de gekozen kraal en wijze van insmelten. 
grootgatherdenkingskralen.jpg
Bijzonder populair zijn onze grootgat herdenkingskralen voor aan een wisselsysteem zoals Pandora, Trollbeads of aan een stoere rubberen ketting. Ook deze kralen zijn in diverse kleuren, uitvoeringen en afmetingen te maken.

groteherdenkingskraal.jpg   grootgatbedelteal.jpg
Zoals u zult begrijpen is een herdenkingskraal een uniek en persoonlijk sieraad dat geheel naar uw wens gemaakt wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is het dan ook belangrijk uw wensen goed kenbaar te maken, liefst persoonlijk in het atelier, voordat er een definitieve prijsopgave gedaan kan worden.
Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Prijsindicatie: u heeft al een grootgat askraal vanaf € 49,50. Een massieve askraal of een holle kraal aan een zilveren hanger of ring kan vanaf € 75,00. Prijzen zijn o.a. afhankelijk van grootte, techniek en hoeveelheid zilver.

Heeft u een Facebook-account? Kijk dan op de Facebookpagina van Westwood Creations waar je het fotoalbum Herdenkingskralen vindt met heel veel voorbeelden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.931510810220355.1073741834.396962907008484&type=1&l=4e38966003 


  

Procedure: nadat de opdracht is gegeven, zal as of een lokje haar persoonlijk of per aangetekende post aangeleverd worden. Wanneer de opdracht na ca. 1 - 2 weken gereed is, kan deze (tezamen met de resterende as of haar) opgehaald of aangetekend retour verzonden worden.Het is eventueel ook mogelijk om in samenwerking met Janet Westerhout een herdenkingskraal te maken. Hierbij zijn echter niet alle modellen kralen geschikt.
Om een en ander te laten slagen dient men wel eerst een aangepaste workshop Glaskralen branden gevolgd hebben. Aangezien een workshop best inspannend en vermoeiend is, wordt het maken van een herdenkingskraal op een andere datum gepland dan de workshop en is het een 1 op 1 persoon gebeurtenis (zowel aangepaste workshop als het maken van de herdenkingskraal). Dus niet met meerdere personen tegelijk en zonder publiek.

Wilt u langskomen om een en ander te bekijken, of meer informatie? Graag! Neem dan contact op via het contactformulier of mail naar info@westwood-creations.nl .  U kunt natuurlijk ook bellen naar 06-49604473.


                      

© 2009 - 2024 Westwood Creations | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel